Fonduri structurale blog

Fiti neclintit in aplicarea ierarhiei de prioritati, odata ce a fost stabilita! Intotdeauna vor fi prea multe de facut, deci sa nu va surprinda cand oamenii va vor spune ca nu executa o sarcina pe fonduri structurale fiindca are o prioritate prea scazuta, nu e o problema, de fapt, fiindca asa functioneaza sistemul. Alternativ, sa nu va surprinda nici cand oamenii continua sa se ocupe de activitati europene prea putin prioritare, ignorand lista stabili­ta, din interes pur personal. Aceasta da, este o problema, si trebuie s-o eradicati pe loc. In mod normal, veti putea pune capat situatiei printr-un simplu ordin urmat de supraveghere manageriala, dar la extrema va trebui sa aplicati masuri disciplinare. (Suna dur, dar eu am lucrat in multe organizatii unde diversi specialisti, cum ar fi in­ginerii, prefera de departe sa mestereasca tot timpul la lucruri care le plac si-i intereseaza pe ei in mod direct, in loc sa se ocupe de ceea ce reprezinta prima prioritate pentru organizatia lor!) Unica exceptie admisa la aceasta regula este ca oamenii pot sa lucreze la sarcini de prioritate mai scazuta, daca numai ele sunt relevante pentru profilul lor de calificare. De exemplu, cand esti un programator specializat in limbajul C++ si singurul proiect care necesita aptitudini de pro­gramare in C++ este unul de prioritate redusa, evident ca numai la acesta poti si trebuie sa lucrezi. O asemenea implicare in detaliu a stabilirii prioritatilor poate sa complice foarte mult planificarea si programarea resurselor.

Nu faceti confuzie intre cat de urgenta este o sarcina si cat de impor­tanta este pentru proiectele pe fonduri structurale. Unele sarcini foarte importante pot sa astepte, anumite sarcini minore trebuie sa fie executate acum. Aveti mare grija, insa, sa nu ajungeti in situatia in care multimea dumneavoastra de sarcini ur­gente sa nu se mai sfarseasca niciodata, facand ca unele sarcini europene impor­tante sa nu mai poata incepe, mult mai curand decat va imaginati, veti fi nevoit sa treceti la executarea celor importante, desi aceasta va insemna sa lasati balta o sarcina urgenta, dar mai putin importanta. Ceea ce face mai dificila stabilirea prioritatilor, din punct de vedere intelectual, dar realmente trebuie sa fiti constient de diferenta.

Conveniti ce veti face cu sarcinile care au un grad redus de prioritate.

Vor astepta literalmente pana cand toate cele cu grad mai mare de prioritate au fost executate sau unele dintre ele vor urca pe lista de prioritati de-a lungul timpului?

Luati in calcul si compromisul timp-cost-calitate-functionalitate, atunci cand stabiliti prioritatile pe fonduri structurale. Nu trebuie sa executati fiecare acti­vitate la acelasi nivel de calitate sau de detaliu functional, deci veti putea parcurge mai repede lista de prioritati, daca flexibilizati acesti parametri. Unele sarcini sunt prioritare in cel mai inalt grad, dar in conditii minimale de executie, deci nu e chiar atat de important sa le finalizati cu maxima functionalitate posibila.

Author :
Print