Fonduri structurale blog

Echipa de proiecte europene

Adaptati-va comunicarea in functie de auditoriul dumneavoastra, nu de procesul dumneavoastra de activitate, de modelele standard existente etc.

Utilizati cu chibzuinta mijloace de comunicare diferite; prezentarile pe folii transparente pot fi edificatoare, intr-adevar, dar pot si sa-i plictiseasca de moarte pe cei care le privesc.

Ganditi-va la ce anume doriti sa va aduca fiecare prezentare, pentru dumneavoastra si pentru proiect, si includeti acel lucru in continutul prezentarii.

Stabiliti daca materialul pe care-1 elaborati este destinat exclusiv prezentarii sau daca va fi citit ca un document de sine statator. Unele prezentari cu adevarat exceptionale sunt aproape imposibil de in­teles, fara o expunere verbala detaliata din partea prezentatorului; asa cum si unele documente exceptionale la lectura sunt imposibil de prezentat. Daca trebuie sa le realizati pe amandoua, faceti-va cu mare atentie planul.

Daca se dovedeste necesar, presati-va clientul cu comunicatii. Cand clientul nu va cere sa comunicati cu el, poate fi un semn bun: are incre­dere in dumneavoastra, dar la fel de bine poate sa insemne ca nu-1 intereseaza suficient de mult rezultatele si s-ar putea sa nu reusiti sa-1 convingeti sa faca lucrurile pe care le doriti sau de care aveti nevoie.

Echipa de proiecte europene. Planificati-va un program regulat de sedinte, in care sa evaluati progresele facute, sa discutati problemele, riscurile si schimbarile aparute, si, de asemenea, sa conveniti pe ce anume isi va concentra echipa atentia in urmatoarea perioada de timp (nu lasati acest lucru in seama interpretarii individuale pe care o da panului fiecare membru al echipei de proiect). Conveniti un program si un format pentru raportari si/sau sedinte regulate.

Author :
Print